Отдых в Украине

Отдыхайте с нами!

Cilat dokumente nevojiten për pasaportë: lista më e fundit e plotë

 1. Dokumentet për regjistrimin e pasaportës së vjetër dhe të re ndërkombëtare (për të rriturit, fëmijët deri në 14 vjeç dhe fëmijët 14-18 vjeç)
 2. Cilat dokumente nevojiten për një pasaportë ndërkombëtare për një të rritur (të rritur)
 3. Për një fëmijë nën moshën 14 vjeç dhe nga 14 deri në 18 vjeç (të mitur)
 4. Aplikimi për pasaportë ndërkombëtare (për mostrën e re dhe të vjetër)
 5. Dallimet e pasaportave të huaja të mostrës së vjetër dhe të re: cilat janë dallimet?
 6. Pasaportë ndërkombëtare të mostrës së vjetër (gjenerim) për një periudhë prej 5 vjetësh
 7. Pasaporta ndërkombëtare e mostrës së re (gjenerimi) për një periudhë prej 10 vjetësh
 8. dallimet
 9. Cilat dokumente nevojiten për të zëvendësuar një pasaportë?
 10. Dokumentet për regjistrimin e pasaportës në një mënyrë të re:
 11. Ku mund të merrni një pasaportë? Ku duhet dorëzuar dokumentet?
 12. Sa kohë është pasaporta ndërkombëtare?
 13. Koha e dizajnit të ri dhe të vjetër:

Fluturimet e blera dhe hotelet e rezervuara, është koha për të menduar për një pasaportë, edhe pse nuk ka nevojë të bëhet më parë. Për të lënë Rusinë dhe për të shkuar në një vend tjetër, nuk duhet vetëm pasaporta e vendit tuaj, por edhe një pasaportë të huaj. Dhe për regjistrim dhe marrjen e disa formaliteteve kërkohet dhe do të gjeni se cilat dokumente nevojiten për një pasaportë ndërkombëtare më poshtë (informacion i azhurnuar për në janar 2019).

Dhe për regjistrim dhe marrjen e disa formaliteteve kërkohet dhe do të gjeni se cilat dokumente nevojiten për një pasaportë ndërkombëtare më poshtë (informacion i azhurnuar për në janar 2019)

Përmbajtja

Për të paduruar (të shpejtë) ne kemi përgatitur një tabelë:

Dokumentet për regjistrimin e pasaportës së vjetër dhe të re ndërkombëtare (për të rriturit, fëmijët deri në 14 vjeç dhe fëmijët 14-18 vjeç)

Cilat dokumente nevojiten për një pasaportë ndërkombëtare për një të rritur (të rritur)

Shembull i ri i pasaportave ndërkombëtare

(Biometric)

Pasaporta e stilit të vjetër 1 Aplikimi për një pasaportë në 2 kopje - për të siguruar zyrtarët në vendin e punës. Punëtorët nuk kanë nevojë të vërtetojnë 2 Pasaportën e Federatës Ruse dhe kopjet e saj të faqeve të kompletuara (pulla, shënime, pulla) 3 Kopje të vërtetuar të procesverbalit të punës për punonjësin (faqet e mbushura). Për një pensionist ose që nuk punon - libri origjinal dhe kopja e saj. Për nxënësit dhe nxënësit - një vërtetim nga shkolla 4 Për burrat (18-27 vjeç) që shërbyen në ushtri - një letër ushtarake dhe fotokopja e saj. Për ata që ende nuk kanë shërbyer - një çertifikatë nga zyra e regjistrimit dhe regjistrimit ushtarak, lëshuar në formën №32. 5 Pasaportë e mëparshme, nëse ka një kopje të faqes së parë 6 Për ushtrinë, lejen nga komanda 7 Një shërbim publik (çertifikatë e gjelbër) kërkohet nëpërmjet shërbimeve publike (portali i shërbimeve publike) 8 Foto - 2 copë.

(3,5х4,5 - mat dhe ngjyrë më të mirë)

Foto - 4 copë.

(3,5х4,5 - mat dhe ngjyrë më të mirë)

9 Pranimi për detyrë shtetërore - 5.000 rubla (nga 3 gusht 2018) Pranimi për detyrën shtetërore - 2.000 rubla. Nëse ka një pasaportë të vlefshme, atëherë 500 rubla për të bërë ndryshime

Për një fëmijë nën moshën 14 vjeç dhe nga 14 deri në 18 vjeç (të mitur)

Shembull i ri i pasaportave ndërkombëtare

(Biometric)

Pasaporta ndërkombëtare e stilit të vjetër 1 Aplikimi për një pasaportë të huaj në një kopje - nuk është e nevojshme të vërtetoni. Nëse dëshironi, ju mund ta siguroni prindin.

2 Pasaporta e Federatës Ruse dhe kopja e saj e përfunduar (pulla, shënime, pulla) - Prindi dhe nëse fëmija është 14 vjeç ose më i vjetër 3 Çertifikata e lindjes dhe fotokopja e saj 4 Mbulesa e shtetësisë dhe kopja e saj 5 Pasaporta e mëparshme, nëse është e mundur dhe një kopje e faqes së parë 6 Me anë të shërbimeve publike (portali i shërbimeve publike) keni nevojë për një numër SNILS (certifikatën e pensionit të gjelbër) 7 Foto - 2 copë.

(3,5х4,5 - mat dhe ngjyrë më të mirë)

Foto - 4 copë.

(3,5х4,5 - mat dhe ngjyrë më të mirë)

8 Vula e Dërgesës dhe Pagesa e Pagesës

5000 rubla (14-18 vjeç)

2500 rubla (deri në 14 vjet)

Pranimi për pagesën e detyrimeve shtetërore

2000 rubla (14-18 vjeç)

1000 rubla (deri në 14 vjet). Nëse ka një pasaportë të vlefshme, atëherë 500 rubla për të bërë ndryshime

* Lista e dokumenteve për pasaportë ndërkombëtare rregullohet me urdhër të Shërbimit Federal të Migracionit të datës 26 mars 2014 N211 (paragrafët 28.1.1-28.3.7).

Disa shënime të rëndësishme në listën e dokumenteve:

 • Tani nuk ju nevojitet një kopje dhe libër origjinal i punës
 • Nuk ka nevojë të vërtetoni formularin me punëdhënësin
 • Prania e detyrueshme në fëmijën FMS (bëni një foto dixhitale)
 • Gjurmët e gishtave të marra nga fëmijët mbi 12 vjeç
 • Nëse jeni dërguar në një udhëtim pune nga puna dhe tashmë keni një pasaportë ndërkombëtare (me të paktën një shenjë), keni nevojë për një peticion nga organizata për të marrë një sekondë
 • Nëse jetoni në territorin e rajonit të Kaliningradit, detyra e shtetit nuk është e ngarkuar.
 • Banorët e Republikës së Krimesë dhe qyteti me rëndësi federale të Sevastopolit, gjithashtu nuk duhet të paguajnë një taksë shtetërore. Vërtetë nëse ata po aplikojnë për herë të parë
 • Kur paguani detyrën shtetërore në formë elektronike nëpërmjet "Shërbimeve Shtetërore" ju mund të kurseni deri në 30% (për shembull, për lëshimin e një mostre të re për një të rritur - 3.500 rubla, një periudhë e thjeshtë prej 5 vjetësh - 1.400 rubla). Zbritja është e vlefshme për pagesa pa para në dorë: e-portofol, kartë bankare ose telefon celular)

Aplikimi për pasaportë ndërkombëtare (për mostrën e re dhe të vjetër)

Para se të grumbulloni një paketë të plotë të dokumenteve, duhet të plotësoni një formular aplikimi.

Për të plotësuar pyetësorin do të duhet dokumentet e mëposhtme:

 • Pasaporta RF
 • Certifikata e martesës ose ndryshimi i emrit
 • Pasaporta e vjetër ndërkombëtare (nëse është e mundur)
 • Kodi postar nga regjistrimi
 • ID ushtarake për qytetarët që kanë shërbyer në 10 vitet e fundit
 • Adresat e organizatave në të cilat keni punuar ose studiuar në 10 vitet e fundit
 • Certifikata e regjistrimit si sipërmarrës individual (nëse IP është mbyllur brenda 10 viteve - certifikatën e pezullimit të aktivitetit)

Për të mitur:

 • Certifikata e lindjes
 • Shtetësia e fëmijës (nëse ka)
 • Pasaporta e Federatës Ruse (fëmija 14-18 vjeç)
 • Pasaporta e mëparshme ndërkombëtare (nëse ka)
 • Prindërit pasaportat

Ju mund të shkarkoni nga faqja jonë:

për të rriturit dhe për një të mitur

Për ata që shkojnë në det (ku është më mirë të shkoni të relaksoheni jashtë vendit):

 1. Në gusht
 2. Në shtator
 3. Në nëntor
 4. Në dhjetor

kujtesë:

 • Aplikimi është i mbushur me bojë të zezë ose me kompjuter. Nëse me dorë, në mënyrë të qartë dhe pa gabime
 • Formularët e aplikimit pranohen në një fletë me qarkullim (aplikacioni i plotësuar në dy fletë nuk do të pranohet)
 • Të gjitha sendet duhet të plotësohen.
 • Në kërkesën për të mitur, paragrafët 1-9 do të plotësohen për vetë fëmijën dhe 10-18 e mbetur në anën e kundërt - për përfaqësuesin
 • Nënshkrimi duhet të jetë brenda kufijve të fushës për nënshkrimin (dalja ose prekja nuk lejohet)
 • Punonjësi i Shërbimit të Migracionit ("FMS") është i detyruar të kontrollojë pyetësorin dhe të vërtetojë me dekodimin e tij të nënshkrimit

Dëshironi të dini se ku të shkoni për të pushuar në verë në det këtë vit në mënyrë të sigurtë
Dëshironi të dini se ku të shkoni për të pushuar në verë në det këtë vit në mënyrë të sigurtë

Dallimet e pasaportave të huaja të mostrës së vjetër dhe të re: cilat janë dallimet?

Siç e keni kuptuar tashmë në Rusi, ka dy lloje të pasaportave për të shkuar jashtë vendit. Le të shohim se cili është dallimi në mes tyre.

Pasaportë ndërkombëtare të mostrës së vjetër (gjenerim) për një periudhë prej 5 vjetësh

Shikoni përhapjen dhe mbulimin e dokumentit.

Pasaporta ndërkombëtare e mostrës së re (gjenerimi) për një periudhë prej 10 vjetësh

Këtu është pamja e saj dhe kthesa e parë

dallimet

Në pjesën e përparme të kapakut:

 • Mbishkrimet: "Pasaporta" dhe "Federata Ruse" në dy gjuhë. Në të vjetër - vetëm në rusisht
 • Gjithashtu në fund të reja - ikona

Në faqen e parë:

 • Emërtimi "RUS" në këndin e poshtëm të djathtë
 • Mbishkrimi: "Federata Ruse" në dy gjuhë
 • Faqja është bërë prej letre plastike jo të laminuara.

Në faqen e dytë të përhapjes:

 • Emblema në këndin e sipërm të djathtë
 • Seri fillon me 70, dhe në të vjetër - 62-64
 • Foto e aplikuar me lazer, jo e ngjitur
 • Nuk ka hologram të rrumbullakët në një të ri.
 • Asnjë zbukurim në foton e majtë
 • Dhe më e rëndësishmja - një çip kompjuterësh special është sewn. Ky çip përmban të gjitha informacionet në lidhje me pronarin dhe të dhënat e tij biometrike.

Mostra e vjetër lëshohet për një periudhë prej 5 vjetësh. E re - për 10 vjet.

Këtu ata janë duke kërkuar për turne më fitimprurëse dhe të lirë në çdo cep të planetit.

Dallimet karakteristike të dy pasaportave janë:

 • Foto me biometrikë tuaj, e cila mund të bëhet vetëm në një kabinë të veçantë
 • Kostoja e detyrimeve shtetërore është dyfishuar
 • Fëmijët duhet të bëjnë një pasaportë të veçantë ndërkombëtare. Më parë lejohet të regjistrohet në pasaportën e prindërve
 • Letra tashmë mund të merret brenda një muaji, por i ri do të duhet të presë deri në katër muaj (me përjashtim të Shërbimit të Migracionit, ai është duke u përpunuar në Moskë në "Shenjën e Shtetit")
 • Nga rruga, në disa vende të BE dhe Shtetet e Bashkuara kufizime për hyrjen në vend me një pasaportë pa biometrikë

Cilat dokumente nevojiten për të zëvendësuar një pasaportë?

Shikoni me kujdes datën e skadimit të pasaportës suaj. Nëse keni 3-6 muaj kohë, atëherë ia vlen të mendoni për ta zëvendësuar atë. Apo ndoshta keni ndryshuar mbiemrin tuaj, ose jeni aq shpesh jashtë vendit që faqet me shenja kanë mbaruar.

Sa për herë të parë kontaktoni për regjistrimin e një pasaporte, kur ta ndryshoni atë, keni nevojë për një listë të dokumenteve.

Dokumentet për regjistrimin e pasaportës në një mënyrë të re:

 • Një formular i plotësuar i aplikimit në dy kopje.
 • Pasaportën e qytetarit të Federatës Ruse dhe një kopje të kthesës së tij të parë (nëse dëshironi, një kopje të faqes me regjistrim)
 • Marrja e paguar për detyrën shtetërore (ju mund të paguani përmes Sberbank ose nëpërmjet portalit "Shërbimet Shtetërore")
 • Foto 35x45 mm. Mund të mos jetë e nevojshme (të marrë 2-3 fotografi në disa zyra për arkiv). Një foto dixhitale me biometrikë do të merret në vend. Nëse vendosni të bëni përmes portalit "Gosuslugi", ju duhet të ngarkoni një fotografi
 • ID ushtarake ose çertifikatë nga zyra e regjistrimit dhe regjistrimit ushtarak (për meshkujt e draft moshës)
 • Pasaporta e mëparshme lëshuar për ndryshim në një të re
 • Personeli ushtarak - leja e komandës në formën e përshkruar

Kur pasaporta juaj e re ndërkombëtare "përgatitet", ajo e vjetër mbetet "në dorë" (nëse periudha nuk ka kaluar). Gjithashtu, nëse anullohet në momentin e lëshimit, mund të largoheni me viza të vlefshme. Për ta bërë këtë, duhet të shkruani aplikacionin e duhur në formë të lirë.

Ku mund të merrni një pasaportë? Ku duhet dorëzuar dokumentet?

Ka 5 opsione ku mund të dorëzoni dokumentet.

 1. Vetë kontaktoni FMS. Së pari ju keni për të mbrojtur radhë për dërgimin e dokumenteve, dhe pastaj të presin përsëri - pas pranimit.
 2. Nëpërmjet faqes "Gosuslugi". Për ta bërë këtë, duhet të regjistroheni në portalin, të plotësoni një aplikacion në formë elektronike, ta dërgoni, të paguani taksën e shtetit dhe të prisni për kontroll dhe ftesë (në rast të mos-shfaqjes brenda 6 muajve - ndalesa e regjistrimit). E rëndësishme: do t'ju duhet një numër SNILS dhe TIN.
 3. Nëpërmjet MFC (qendra multifunksionale). Disavantazhi i kësaj metode është se këtu mund të aplikoni vetëm për një pasaportë të stilit të vjetër (por shumë shpejt njerëzit do të marrin një biometrikë përmes MFC)
 4. Nëse mbledh më shumë se 35 punonjës dhe ata që dëshirojnë, atëherë dorëzoni një aplikim kolektiv në FMS. Pastaj punonjësi i FMS do të shkojë në vendin tuaj.
 5. Dhe kjo metodë është më e shtrenjtë (për para). Në kohën 2019-2020, ekzistojnë organizata private (komerciale) dhe firma që ofrojnë shërbime për regjistrimin e pasaportave. Përparësitë e një shërbimi të tillë janë shpejtësia dhe koha juaj është ruajtur. Gjatë ditës së parë - 2-3 javë (varësisht nga disa nuanca ligjore).

Sa kohë është pasaporta ndërkombëtare?

Koha e prodhimit varet nga vendndodhja juaj, ku jeni regjistruar dhe jetoni, nëse keni qasje në të dhëna me rëndësi të veçantë (sekretet shtetërore)

Koha e dizajnit të ri dhe të vjetër:

 • 1 muaj - kur dorëzohen dokumentet dhe marrja në vendin e banimit gjatë regjistrimit
 • 3 muaj - nëse keni pasur qasje në informacione sekrete
 • 4 muaj - në vendin e regjistrimit të përkohshëm (vendbanim)
 • 3 ditë - në raste të jashtëzakonshme: vdekja ose sëmundja e të afërmve, trajtimi jashtë vendit. Duhet të dokumentohet. Në këtë rast, lëshoi ​​një pasaportë të stilit të vjetër

Cilat dokumente nevojiten për një pasaportë ndërkombëtare si çështje urgjente?

 • Telegrami i noterizuar për vdekjen ose sëmundjen serioze të një të afërmi
 • Dokumenti - një letër nga spitali (poliklinika) me konfirmimin e trajtimit jashtë vendit
 • Një letër nga një klinikë e huaj dhe një raport mjekësor në vendin e banimit
 • PS: Një letër e thjeshtë standarde "zagrannik" e bën më të shpejtë. Meqenëse rendi i regjistrimit për mostrën e re është vonuar për shkak të një sërë arsyesh: nga viti 2015 ka pasur nevojë të kaloj procedurën e gjurmimit të gishtave, duke bërë një çip, përpunimin në "Gosznak".
 • Dhe një tjetër sekret - në pasaportën e vjetër ju mund të bëni fëmijë. Do të kurseni kohë për ju nëse jeni duke bërë pasaporta individuale për ta.

Ne jemi të interesuar - cilat vështirësi keni hasur dhe si i keni zgjidhur ato kur merrni një pasaportë? Ndajeni më poshtë në komentet.

Ku duhet dorëzuar dokumentet?
Sa kohë është pasaporta ndërkombëtare?
Ku mund të merrni një pasaportë?
Ku duhet dorëzuar dokumentet?
Sa kohë është pasaporta ndërkombëtare?
Ne jemi të interesuar - cilat vështirësi keni hasur dhe si i keni zgjidhur ato kur merrni një pasaportë?

счетчик