Отдых в Украине

Отдыхайте с нами!

Si për të bërë një ngjyrë thupër nga akrilik. Si të merrni një ngjyrë bruz

  1. Përzgjedhja e ngjyrave
  2. themel
  3. me bojëra uji
  4. Uji dhe hapësira
  5. Ngjyra e ngopur

Ajo është e vendosur në mes të gjelbër dhe blu.

Ajo është paraqitur në shumë variacione. Përfshin ngjyra të butë dhe të ndritshme, intensive. Nëse ju nuk mund ta gjeni bojë të përfunduar, ju do të keni përzierje jeshile dhe blu veten. Si rezultat, ne marrim hijen e dëshiruar. Nëse përpiqeni shkurtimisht të përgjigjeni në pyetjen se cilat ngjyra duhet të përzihet për të marrë një ngjyrë bruz, duhet të theksohet se cian blu dhe më pak jeshile do të përdoren. Ne do të diskutojmë më shumë për këtë material.

Përzgjedhja e ngjyrave

Pra, ne kemi nevojë, Si ta bëjmë atë në praktikë, tani ne do të përshkruajmë në detaje. Së pari ju duhet të vendosni për hijen e dëshiruar. Fjala "bruz" shpesh quhet një përzierje e gjelbër dhe blu me një mbizotërim të së parës. Megjithatë, mund të arrijmë hije të ndryshme.

Është e lehtë të shtoni një pikë bojë të lehtë gri ose të bardhë. Si rezultat, ne do të marrim më shumë hije e butë . Ju gjithashtu mund të përzierni blu të ngopur, të gjelbër dhe të verdhë. Si rezultat, ne kemi një bruz të ndritshëm. Mbetet për të zgjedhur midis një hije të ndritshme ose të butë.

themel


Pra, më parë kemi arritur të marrim një ngjyrë bruz Pra, më parë kemi arritur të marrim një ngjyrë bruz. Si të merrni atë në mënyra të tjera, merrni parasysh më pas. Ne kemi zbuluar se ne kemi nevojë për bojë blu dhe të gjelbër. Baza e tyre mund të jetë çdo ujë, vaj, akrilik.

Megjithatë, jini të vetëdijshëm se lloji i njëjtë i bojës është më i përzier. Merrni gjithçka që ju nevojitet më së miri në një nga dyqanet e specializuara për artistët. Në të njëjtën kohë është e nevojshme për të studiuar të gjithë gamën e paraqitur. Ju mund të jeni në gjendje të gjeni hijen e dëshiruar në formë të përfunduar.

me bojëra uji


me bojëra uji

Ne tashmë dimë se si të marrim një ngjyrë bruz, kur përzihet ngjyra: kemi nevojë për të verdhë, të gjelbër dhe, megjithatë, është më mirë t'i marrim në pika të vogla për të arritur saktësinë maksimale në krijimin e bojës së kërkuar. Nëse jeni artist rishtar, më mirë preferoni bojëra uji. Ky lloj i bojës është i lehtë për tu trajtuar. Përveç kësaj, ato janë të përziera mirë. Bojëra uji zakonisht shitet në tuba të vegjël. Për hije të zbehtë bojë të përshtatshme të verdhë.

Uji dhe hapësira

Nëse jeni i interesuar se si të merrni një ngjyrë bruz, kur të përzihet për ta bërë më të nënshtruar, përzierni gjelbër dhe blu me të bardhë. Supozoni se ka një plazh tropikal në foto, atëherë ne përdorim krem ​​të ngrohtë si bazë për transferimin e imazhit të ujit të detit në letër.

Më e bardhë e pastër është e përshtatshme për të krijuar një pamje të një blloku të largët ftohtë bruz. Ne përdorim hije blu, e cila është afër spektrit të gjelbër. Ju mund të provoni ultramarin, azure, kobalt, cyan ose ndonjë opsion tjetër të ngjashëm. Gjëja kryesore është se ajo duhet të jetë më afër jeshil se sa të purpurtë.

Çdo pigment në vetvete përmban një sasi të vogël të ngjyrave të tjera. Kështu, bojë e një hije arbitrare do të përzihen mirë me një ngjyrë të ndryshme. Në praktikë, është shumë i përshtatshëm.

Ngjyra e ngopur


Ngjyra e ngopur

Pra, për të zgjidhur çështjen se si të merrni një ngjyrë bruz, kur përzierni bojëra, blu përdoret dhe Megjithatë, edhe rezultate më të mira mund të arrihen. Për ta bërë këtë, do të përdorim një ngjyrë blu që përmban pigmente të gjelbra. Është e pamundur të gjesh një bazë "të pastër".

Në veçanti, shqetësimet blu . Në teori, ai duhet të japë të gjelbër të mirë me të verdhë, dhe purple të shkëlqyera me të kuqe. Në praktikë, këto fytyra janë të paqarta. Fakti është se blu gjithmonë i afrohet kuq ose jeshil për shkak të pastërtisë kimike të papërsosur të çdo pigmenti.

Për ngjyrat jashtëzakonisht të ngopura marrin përbërësit e domosdoshëm. Kjo ka të bëjë me nuancat e ngjyrës blu dhe të gjelbër që tashmë janë të njohura për ne.

  1. Ne vendosim në buzë të paletës një sasi të vogël të bojës cyan. Në këtë rast, duhet të jetë blu-jeshile.
  2. Shko te hapi tjetër. Pastaj vendosni një bojë të vogël të gjelbër. Nëse jo, mund ta merrni këtë ngjyrë vetë. Për ta bërë këtë, përzieni një sasi të barabartë të verdhë dhe të kaltër. Në vend të një palete, çdo sipërfaqe e pastër dhe e thatë do të bëjë. Megjithatë, një artikull që përdoret në këtë mënyrë nuk mund të përdoret për asgjë tjetër.
  3. Ne përzierim blu dhe jeshil në raportin 2: 1. Pigmenti i parë duhet të jetë më shumë. Ju gjithashtu mund të eksperimentoni me përmasa, por si mostër është më mirë të përdorni raportin e reduktuar. Një bojë pak më e gjelbër do të japë një hije të pasur të valës së detit. Nëse redukton përmbajtjen e gjelbër, marrim një bruz. Ai do të afrohet me blu.

Pra, ne kuptuam se cilat elemente përbëhen nga një ngjyrë bruz. Si ta merrni atë, përshkruar në detaje më sipër.

Megjithatë, piktorët me përvojë për të marrë një ngjyrë bruz, zakonisht nuk lindin. Ata e dinë se nga cilat ngjyra të veçanta ata e marrin atë duke përzier. Bojëra të zakonshme ndonjëherë mund të japin një rezultat të pazakontë me një shkelje të vogël të proporcioneve të testuara më parë, kështu që duhet të punoni me kujdes. Në shumicën e rasteve, për të marrë një ngjyrë bruz, piktorët përzieni ngjyrën blu / blu me ngjyrë të gjelbër.


Në shumicën e rasteve, për të marrë një ngjyrë bruz, piktorët përzieni ngjyrën blu / blu me ngjyrë të gjelbër

Siç tregon praktika, vështirë se mund të merrni një ngjyrë të bruz pa përdorimin e bardh. Artistët me eksperiencë përgjithësisht thonë se përzierja e ngjyrave për të gjetur tonin e duhur të bruzes duhet të fillojë me kombinimin e bojës blu ose blu me të bardhë. Shtrydhni pak në paleta dhe nisni përzierjen, për të cilën përdorni një furçë. Për të marrë një ngjyrë bruz pa probleme, mos i kombinoni menjëherë sasi të mëdha ngjyrash, përndryshe hija mund të duket shumë e lehtë ose shumë e errët. Është më mirë të ndërhyni me të bardhë në blu / blu.


Është më mirë të ndërhyni me të bardhë në blu / blu

Për të marrë një ngjyrë bruz, duhet të mbështeteni në përshtypjet tuaja vetjake. Kur ju duket se përzierja në paleta ka arritur hijen e dëshiruar të kaltër, ngjan diçka me ngjyrën e valëve të detit transparente në thellësi të cekët në një mot të qartë, vazhdoni në hapin tjetër - duke shtuar gjelbërimin. Në mënyrë që të merrni një ngjyrë bruz, vazhdoni me kujdes dhe zgjidhni siç duhet sasinë e ngjyrave të gjelbër për përzierje. Ajo duhet të jetë e kombinuar me pjesën tjetër të përzierjes në pjesë të vogla, duke u mbështetur në ndjenjat tuaja vizuale dhe ndjenjën e proporcionit. Nëse jeni duke u përpjekur të merrni një ngjyrë të ndritshme duke përzier fillimisht blu me jeshil, ende nuk mund të bëni pa të bardhë. Falë tyre, do të jetë e mundur të prishen intensitetin e tepruar të ngjyrës që rezulton, për të neutralizuar errësirën e saj të tepruar, sepse bruz është në fakt mjaft transparent dhe pak i zbehtë. Ndërhyni me zbukurime në pjesë të vogla, duke shikuar rezultatin dhe duke kontrolluar atë me idetë tuaja në lidhje me ngjyrën e bruzës ose me mostrat e saj.

Një nga lulet më të bukura në tokë është bruz. Ajo është e mrekullueshme në mprehtësinë dhe bukurinë e saj, e pakrahasueshme me çdo ngjyrë tjetër. Në njerëzit e zakonshëm quhet ngjyra e valës së detit. Ngjyra bruz shumë në modë, ajo është përdorur në brendshme, veshje dhe shumë më tepër. Është e përhapur në brendësi të shtëpisë, por ju nuk duhet ta tejkaloni atë, sepse mund të arrini një rezultat jo të kënaqshëm, është më mirë ta harmonizoni atë me hije të ndryshme të ngjyrave të tjera. Ngjyra e bruzës në çdo brendshme sjell vetëm emocione pozitive.

Ai gjithmonë ka fituar respektin e njerëzve të angazhuar në shërbimin publik dhe punën e vështirë mendore, pasi ai ka aftësinë për të ndihmuar në marrjen e vendimeve të drejta. Bruz ishte konsideruar guri perandorake e Egjiptit të lashtë, dhe pas vdekjes, varreve të tyre u zbukuruan me bruz. Ngjyra e bruzës përbëjnë disa nuanca: jeshile-blu dhe blu. Ngjyra e bruzës i referohet ngjyrave të ftohta, por krahasuar me ngjyrat e tjera të të njëjtit grup është më e ngrohta. Ashtu si shumë ngjyra të tjera, bruz ka kuptimin dhe ndikimin e saj tek njerëzit. Kjo ngjyrë sjell një ndjenjë freski dhe pastërti natyrore.

Ngjyra e bruzës ka një efekt shumë të fortë ndaj një personi, është në gjendje të lehtësojë nervozizmin dhe lodhjen. Dallimi në hije të tij është i gjerë - nga bruz i butë në një ngjyrë blu të gjelbër të thellë. Ngjyra e bruzës përdoret në hartimin e komplekseve shëndetësore të Spas, dhomat e masazhit. Zakonisht është i kombinuar me të bardhë. Kjo nuk është për t'u habitur, pasi ai, si asnjë tjetër, nuk jep ndjenjë të qetësisë dhe relaksimit. Mjekët kanë zbuluar ndikimin e saj të rëndësishëm në rehabilitimin në qendrat e rehabilitimit.

Përveç kësaj, mjekët këshillojnë shumicën e kohës të jenë në mjedisin e tij në mënyrë që të arrijnë rezultatin më të mirë. Pra, si të merrni një ngjyrë bruz? Për ta bërë këtë, përzieni disa ngjyra me ngjyra të ndryshme. Mund të merrni hije bruzash nëse merrni bojë blu ose blu-jeshile, përzierjen me të bardhë. Për të bërë një ngjyrë bruz në shtëpi, ju do të duhet bojë me blu dhe në të gjelbër . Është e dëshirueshme që këto të jenë nuancat më të pastra afër mostrave tipike. rrota me ngjyra . Ju keni nevojë për të marrë një sasi të vogël të bojës blu dhe përzierje në një gjelbër të vogël.

E gjitha varet nga artisti, se çfarë ngjyre dëshiron të ketë në fund, kaltërosh ose të gjelbër, ju vetëm duhet të vazhdoni të shtoni ngjyrë jeshile për të marrë rezultatin e dëshiruar. Për të bërë shkëlqimin maksimal të ngjyrës, duhet të përdorni një gamë të bojës së pandryshuar. Në shumë aspekte, ngjyra varet nga ngjyrat e përdorura, është e preferueshme të përdoret ngjyra me bojëra uji dhe gouache, pasi vetëm ata janë në gjendje të përcjellin me saktësi shkëlqimin e ngjyrës së bruzës. Nuk është e vështirë, dhe gjithkush mund të përballojë të bëjë dhe të përdorë këtë ngjyrë të bukur. Ju duhet të provoni dhe eksperimentoni, tërheqni dhe shijoni bukurinë.

Pra, si të merrni një ngjyrë bruz?

счетчик