Отдых в Украине

Отдыхайте с нами!

Самбука

  1. Як правильно і з чим пити самбуку?
  2. особливості споживання
  3. Класична подача
  4. охолоджена самбука
  5. Самий дивний спосіб пити самбуку
  6. Самбука з мінералкою
  7. Самбука з молоком
  8. Палаюча стопка самбуки: як її підпалювати
  9. Скільки коштує самбука? Вартість основних брендів
  10. Вартість італійської самбуки
  11. Дешеві марки самбуки
  12. Дорогі бренди самбуки
  13. Коктейлі з самбуки
  14. Срібна куля
  15. ськользськой сосок
  16. хмари
  17. палаючий Ламборгіні
  18. Історія самбуки

Самбука - анісовий лікер, як правило, італійського виробництва

Самбука - анісовий лікер, як правило, італійського виробництва. Самбука є тягучу солодку рідину, як правило, без кольору, міцність напою становить близько 40 градусів. Самбука проводиться шляхом змішування спирту, отриманого з зернових, бузини і анісу, і витяжки з квітів, ягід і трав. Найбільшим виробником самбуки є компанія Molinari, і продукція саме цього виробника є еталоном самбуки; однак, існує і інші виробники.

Улюбленою самбукою автора є Di Amore, в характерній круглої пляшці.

Пляшка самбуки коштує від однієї до двох тисяч рублів.

Самбука щільно увійшла у вітчизняну клубну культуру вигляді вельми великий оригінальності подачі. Як правило, самбуку подають «з трьома мухами», в ролі яких виступають три кавових зерна. Більш докладно про те, як пити самбуку, ми опишемо нижче.

Самбука не є «народним» напоєм, і його точна рецептура тримається у великій таємниці.

Як правильно і з чим пити самбуку?

Існує величезна кількість способом вживання самбуки. Розглянемо найбільш популярні з них.

  • Найпопулярнішим способом вживання самбуки є її вживання в чистому вигляді. Напій досить міцний, але п'ється дуже і дуже легко. Краще пити його охолодженим - в цьому випадку самбука стає тягучою і густою. Практично ідеальний дижестив.
  • Найбільш традиційним способом вживання самбуки є спосіб con mosca ( «з мухами»): самбука наливається в коньячний келих на ніжці, туди кидається три кавових зерна, що символізують здоров'я, багатство і щастя, після чого самбука підпалюється.
  • Самбуку п'ють з чарок. Вона підпалюється, горить близько півхвилини, після чого гаситься і п'ється вже теплою. На думку автора блогу - не дуже приємний спосіб вживання.
  • У деяких випадках в один коньячний келих укладається другий, у другій наливається самбука, укладаються «мухи», після чого самбука підпалюється. Верхній келих необхідно постійно повертати вокрук своєї осі, щоб забезпечити максимально рівномірний прогрів скла і уникнути його розтріскування. (Обережно! Тріснуте скло призводить до розбризкування палаючого напою). Потім самбука гаситься, переливається в нижній, холодний боках, і випивається. Гарячий келих, з якого вилили самбуку, перевертають догори дном, і, після того, як самбука випита, з цього келиха вдихають пари. Більш докладно нижче.

Самбука - лікер з Італії з чудовим ароматом анісу, який ще в 15 столітті визнали самі королі. Це прозора і трохи солодка рідина, вміст спирту в якій становить від 40 до 42%. До того ж є темні і червоні різновиди цього алкоголю. Чудовий смак, доступна ціна і ефектна подача наділили такий напій званням справжнього хіта молодіжних тусовок. Культура споживання італійського лікеру перебралася і в нашу країну, тому тепер вже багато хто знає, як правильно пити самбуку. Отже, які ж існують способи?

особливості споживання

Самбука добре розігріває апетит, тому найкраще пити цей алкоголь перед їжею. Для пробудження апетиту вистачить всього 50 грам напою. Це міцне спиртне, тому споживати його краще в помірних кількостях.

Можна розбавляти напій водою. Саме вода допомагає алкоголю повноцінно розкрити свій неповторний смак. При додаванні води в цей напій самбука починає темніти на очах - це природний процес, тому що в італійському алкоголі містяться ефірні масла.

Класична подача

Італійський варіант з «мухами». Так звуться три зернятка кави, які позначають здоров'я, благополуччя і щастя. Для цього способу потрібно сама самбука, два келихи, зерна кави, коктейльні трубочки, серветки і сірники.

  1. У першу склянку слід помістити зернятка і налити туди 50-70 мл самбуки. Потім в центрі паперової серветки робиться невеликий отвір, в який вставляється коктейльна трубочка. Вся конструкція ставиться на невелике блюдце, щоб випадково не забруднити стіл або скатертину.
  2. Потім найцікавіша частина - напій акуратно підпалюють сірниками або запальничкою. Спиртне міцне, а тому швидко запалюється. Синє полум'я повинно охопити напій на 5-10 секунд. Далі палаючий напій переливають з іншого стакан, накриваючи його першим. Коли вогонь перестане горіти, перший стакан, в якому залишилися всі пари, обережно переміщують на серветку.
  3. Залпом випивається вся самбука з другого склянки - дегустатор затримує кавові зерна у себе в роті, а потім робить через трубочку кілька глибоких вдихів і розжовує кави. Таку процедуру можна виконати неодноразово.

Таку процедуру можна виконати неодноразово

охолоджена самбука

Досить відомий спосіб пити самбуку -споживана її охолодженої. Виходить ідеальний прохолодний напій, який відмінно освіжить в жаркий літній час. До такої Самбуці добре подавати лайм або лимон за бажанням.

Самий дивний спосіб пити самбуку

Досить дивний спосіб споживання італійського лікеру, який, тим не менш, користується великою популярністю. У чайнику кип'ятять воду, а потім зливають її, після чого наливають в чайник 50 мл самбуки. Чайник ретельно струшують, а вміст випивають. Це самий «домашній» спосіб вживання цього алкоголю в колі рідних. Перед тим як продегустувати напій, слід обов'язково вдихнути його пари через носик. Дуже своєрідний метод, який все ж має право на існування.

Самбука з мінералкою

У спеку багато людей вважають за краще пити самбуку, розбавлену прохолодною мінералкою у співвідношенні 1: 2 або 1: 3. У алкоголю відразу ж виділяється приємний анісовий присмак. Помутнілий через вміст ефірних масел алкоголь нічим не відрізняється на смак - навпаки, він починає виглядати дуже незвично.

Самбука з молоком

Також дивний на перший погляд спосіб, який багато хто називає дуже пікантним і таким, що запам'ятовується. При цьому молоко не слід додавати в алкоголь. Самбуку просто випивають залпом, тут же запиваючи напій молоком.

Палаюча стопка самбуки: як її підпалювати

Улюблена версія споживання італійського алкоголю росіянами. Цей метод вимагає мінімум зусиль і тимчасових витрат. Самбуку наливають в стопку, підпалюють і дають їй прогоріти близько 6-8 секунд. Потім лікер потрібно швидко погасити одним сильним різким видихом і тут же випити його залпом, поки він ще не встиг охолонути.

Не менш затребувані коктейлі з даними алкоголем, які роблять його смак м'якше, а культуру споживання - звичніше. У чистому вигляді пити самбуку можна по-різному - все залежить від Ваших особистих переваг.

Скільки коштує самбука? Вартість основних брендів

Sambucus nigra - чорна бузина, з якої в Італії робиться справжня самбука. Спочатку цей напій був лікарським препаратом. Винахідник продукту - Луїджі Манци, який створив перший рецепт самбуки в 1851 році. Сьогодні цей алкоголь п'ють в нічних клубах і молодіжних барах. Наскільки придбання товару вдарить по кишені? Зараз дізнаємося.

Вартість італійської самбуки

Якісна італійська самбука не може коштувати дешевше 30 доларів за пляшку. Наведемо приклади:

  • «Molinari» (700 мл) - лідер з виробництва самбуки в Італії. У рецептуру включені кавові зерна, що надає напою оригінальний смак. Мінімальна ціна пляшки - 30 доларів.
  • «Pallini» (700 мл). Італійці називають цей напій еталоном якості для самбуки. Міжнародні нагороди підтверджують високий статус самбуки «Pallini». У вартість туру не відрізняється від попереднього бренду.
  • «Manzi». Ця марка, що вважається родоначальником ганусових італійських лікарів, користується величезним попитом у США. За пляшку об'ємом 700 мл доведеться викласти мінімум 35 доларів. Головне достоїнство бренду - зберігається десятиліттями старовинна рецептура.
  • «Itaka». Самий бюджетний з перерахованих варіантів самбуки. Вартість пляшки коливається в межах 17-20 доларів. Цінителі відзначають досить посередню якість напою.

Дешеві марки самбуки

Основне виробництво самбуки розташоване в Італії, але зрідка зустрічаються іспанські аналоги напою. Вітчизняний споживач може купити цей лікер на різних онлайн-майданчиках. Проведемо невеликий моніторинг цін. Почнемо з найдешевших варіантів:

  • «Iseo». Біла 38-градусна самбука об'ємом 700 мл. Вартість - 600-650 рублів.
  • «Cesari Luxardo». Білий лікер, продається в пляшках по 375 мл. Ціна - 790-820 рублів.
  • «Antica Liqourice». Фруктовий лакричний лікер, продається в стандартних пляшках по 700 мл. Ціна - 915-950 рублів.
  • «Ramazzotti Black». Напій зі смаком кави та шоколаду. Фортеця досягає 40%. Ціна - 1020-1050 рублів.
  • «Strega Alberti». Білий 40-градусний лікер. реалізований в півлітрових пляшках. Вартість - 1130-1200 рублів.

Оригінальними смаковими якостями відрізняються фруктові лікери «Антика», що продаються по 1200-1400 рублів. У лінійці зустрічаються малина, вишня і апельсин. Бренд «Люксардо» пропонує ціамон, кава, колу і чилі за прийнятною для споживача ціною - 1300-1400 рублів.

Дорогі бренди самбуки

Якщо цінові рамки в 600-1400 рублів вас не влаштовують, можна звернути увагу на більш престижних виробників самбуки. Візьмемо в якості нижньої межі цифру в 1500 рублів. Ось що маємо:

  • «Sambuca Lazzaroni» - білий 42-градусний лікер. Якість досить непогане. Ціна - 1500-1600 рублів.
  • «Optima». Ще один популярний бренд, добре зарекомендував себе на європейському ринку. Обсяг бутлі 700 мл, вартість - 2050-2100 рублів.
  • «Strega Alberti». Елітний лікер, розливає в літрову тару. Якщо взяти до уваги обсяг, ціна за пляшку цілком прийнятна - 2100-2200 рублів.
  • «Luxardo Dei Cesari». Літрова пляшка, білий лікер, 38-градусна фортеця. Ціна напою - 2200-2300 рублів.
  • «Isolabella Extra Fine». Білий 40-градусний лікер, який виробляється в ізол. Вартість напою - 2680-2800 рублів.

Маючи в кишені 3000 рублів, ви можете придбати цілком пристойний продукт. Не потрібно економити на Самбуці - віддавайте перевагу перевіреним маркам. І вимагайте при покупці ліцензію.

Коктейлі з самбуки

Хіросіма

  • Самбука - 20мл,
  • Бейліс - 20мл,
  • абсент - 20мл,
  • Гренадін - 3 краплі.

На дно стопки накапати Гренадіни, потім, за допомогою коктейльної ложечки, влити шарами самбуку, вершковий лікер, абсент . Перед подачею коктейль підпалюється.

Срібна куля

  • Горілка - 20 мл;
  • 25 мл лікеру Самбука
  • Вустерський соус або соус Табаско (кілька крапель)
  • 25 мл горілки

Послідовно вливаємо лікер і горілку, потім додаємо кілька крапель соусу.

ськользськой сосок

  • Самбука 25 мл
  • Бейліс - 25 мл
  • Гренадін - 1 крапля

Пошарово наливається самбука, на неї - бейліс. Після чого з деякої висоти в центр необхідно потрапити краплею гренадіна.

хмари

Заливаємо в шот самбуку, потім через ложку ллємо туди текілу, намагаючись НЕ перемішати шари. Капаємо декількома краплями Курасао і Айріш, укладаємо ложкою абсент .

палаючий Ламборгіні

  • Самбука - 30;
  • Кавовий лікер - 30;
  • Айріш крем - 30;
  • Блю Курасао - 30;
  • Соломинка, запальничка

Коктейль досить складний в приготуванні і вживанні. Більш детально читайте про нього тут .

Історія самбуки

Існує кілька версій походження слова «самбука». Перша версія, найбільш правдоподібна, полягає в тому, що назва напій отримав завдяки латинської імені чорної бузини - Sambucus Nigra. Однак найбільший виробник самбуки, компанія Molinari, всіляко відхрещується від цього і каже, що анісовий лікер отримав свою назву завдяки невеликому місту в провінції Тоскана. Існує ще версія, що самбука отримала свою назву завдяки арабському слову zammut - аніс, а також арабському назвою кораблів, які перевозили самбуку і аніс в Італію в середні століття.

Вважається, що перша згадка про Самбуці з'явилося в 1851 році, коли вперше з'явився алкогольний напій з такою назвою. Отримав його вперше Луїджі Манци. Однак виробництво анісової лікеру було досить скромним, промислові масштаби виробництва почалися тільки в 1945 році, завдяки Анжело Молінарі, чия компанія на сьогоднішній день є найбільшим виробником анісової лікеру в світі.

Як правильно і з чим пити самбуку?
Як правильно і з чим пити самбуку?
Отже, які ж існують способи?
Скільки коштує самбука?
Наскільки придбання товару вдарить по кишені?

счетчик