Отдых в Украине

Отдыхайте с нами!

вино співав класику КОРТЕ ОЛИВИ 12,5% 0,75

  1. НАШ ПАРТНЕР Виробник
  2. ІСТОРІЯ
  3. РЕГІОН
  4. апелласьона

НАШ ПАРТНЕР

Виробник

Виробник

Буфеті Ленотті (Cantine Lenotti)

www.lenotti.it

Компанія Cantine Lenotti (Кантіно Ленотті) була заснована в 1906 році неподалік від Верони, в Бардоліно (регіон Венето) на березі озера Гарда, в самому серці горбистій місцевості, оточеній виноградниками і оливковими гаями. Сім'я Ленотті вже майже сто років виробляє класичні вина Верони. В даний час всі члени сім'ї зайняті у виробництві: глава сім'ї Джанкарло - енолог і керівник виробництва, його дружина Марина займається продажами на внутрішньому ринку, син Клаудіо відповідає за експорт. Вина Ленотті, що відрізняються високою якістю, виразністю і індивідуальністю, визнані в багатьох країнах світу.

У лінійці Корте Оливи представлені вина з центральних історичних зон 3х найбільш відомих регіонів Венето: Вальполічелла Класіко, Бардоліно Класіко, Соаве Класіко.

Детальніше

ІСТОРІЯ

Італія

РЕГІОН

Венето (Veneto)

Венето - це важливий виноробний регіон, який зіграв значну історичну роль у розвитку виноробства Італії. Він знаходиться на третьому місці в країні за обсягом всього винного виробництва і займає перше місце за обсягом виробництва марочних вин (категорії DOC і DOCG). Майже 80 тисяч гектар області займають виноградники. Білих вин тут виробляється трохи більше (60%), ніж червоних.

Венето знаходиться на північному сході Апеннінського півострова і займає територію 18 364 тис. Кв. км. Він простягається від берегів Адріатичного моря на захід, до озера Гарда і на північ, до Альп і австрійському кордоні. Регіон багатий різноманітними природними ландшафтами. На кордоні з Австрією, на півночі - це дуже красиві гори - Доломітові Альпи. Велика частина Венето займають рівнини з невисокими пагорбами вулканічного походження. На заході регіон закінчується берегами одного з найбільших і найкрасивіших озер Італії - Гарда. Адріатичне узбережжя приваблює широкими піщаними пляжами з численними каналами і лагунами. На півдні Венето знаходиться унікальне місто, побудований на воді, - Венеція.

Клімат регіону варіюється від альпійського до середземноморського. За рахунок кліматичних особливостей Венето, як і вся північно-східна частина регіону, відрізняється зростанням лози, в півтора метра і вище. Ґрунти тут вапняні, з ділянками гравійних з піском і глиною. Подібне геологічне і кліматичне розмаїття сприяє появі тут найрізноманітніших вин.

У Венето налічується понад 80 сортів винограду, основні з яких вважаються автохтонними: Гарганега, Корвіна, Просекко, Молінарі, Рондінелла, Треббіано. З міжнародних сортів поширені Шардоне, Мерло, Каберне Совіньон і Піно Гріджіо.

Весь регіон ділиться на три великі зони виробництва: озеро Гарда і околиці Верони, центральне Венето і східну частину. На заході області проводяться три найпопулярніші в світі італійські вина: Соаве, Бардоліно і Вальполічелла. Для їх створення використовують тільки місцеві сорти винограду. Найпрестижніше вино цієї зони - Амароне. Центральна частина відома в основному своїми винами з міжнародних червоних сортів. У східній частині Венето проводиться найпопулярніше і бадьорить ігристе вино Італії - просекко.

апелласьона

Соаве Класіко (Soave Classico)

Область Соаве, в якій виробляють однойменні вина, знаходиться приблизно в 30 км від Верони. У центрі знаходиться зона Класіко, де виноградники розташовуються тільки на схилах пагорбів, а на вершині красується величний середньовічний замок. Найкраще Соаве - завжди із зони Класіко. 92,3% всіх виноградників цієї виноробної галузі займає виноград Гарганега. З нього і виробляють біле вино Соаве з можливим додаванням не більше 15% Треббьяно ді Соаве, Піно Бьянко і Шардоне. Соаве - це м'яке і легке вино (в перекладі з італійської «Соаве» означає «ніжне»). Зеленувато-жовтого кольору, Соаве має повну сухістю, легкістю, м'яким гармонійним смаком. Йому не потрібно тривалого терміну для дозрівання - через три роки воно готове до вживання, набуває складні аспекти запаху і смаку, особливу вишуканість, вважається найпопулярнішим італійським білим вином, прекрасно відтіняє смак морепродуктів. У 2001 році тут було виділено нове найменування за походженням - DOCG Соаве Суперіоре (Soave Superiore), яке присвоюється тільки сухим тихих вин, вироблених з особливо якісного винограду. Соаве Суперіоре обов'язково витримується не менше 6 місяців; у випадку з категорією Riserva цей термін збільшується до 2 років. Тут виробляється і ще одне вино, яке має право на статус DOCG - Речіото ді Соаве. Це солодке вино з підв'яленого винограду володіє золотистим кольором, ароматом з нотками меду і акації. Речіото ді Соаве виготовляється в Венето з найдавніших часів; воно, до речі, було першим, який отримав статус DOCG.

Детальніше

счетчик